Jazz Agenda Pagina 2

gebogen pijl naar rechts terug naar Pagina 1


 

Gent Patersholfeesten

volgende editie 2020

Jazz By The Sea Domburg en omgeving

website

Momentell geen optredens ontvangen


of terug naar boven klik => TERUG-1


Geschiedenis van de Jazz

JazzClass Series: een cursus jazz van Jelly tot Jef lesgever : Frederik Goossens Deze introductie geeft je een beeld van de jazz van bij haar duistere begin tot en met de ongrijpbare genre-, periode- en landsgrenzenoverschrijdende muziek die ze nu is. Wat is het verschil tussen swing en bebop? Tussen bebop en hard bop? Wie waren Bird, Dizz, Bean, The Bear, The Judge of Lady Day?

En hoe zat dat met de jazz in Belgie? Wie zijn al die jazzmuzikanten die onze podia onveilig maken? En hoe levendig, divers en gevarieerd is het huidige Belgische jazzlandschap?

Op al deze en nog veel meer vragen krijg je in JazzClass Series een antwoord. Een overzicht van Jelly Roll Morton tot Jef Neve.

Met handige tips, boeiend luister- en videomateriaal, een syllabus en een uitgebreide discografie zorgen we er bovendien voor dat iedere cursist ideaal wordt voorbereid op de concerten van JazzLab Series. In vier sessies van ongeveer 2 uur krijg je een boeiende geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Bovendien worden ook de groepen die dit seizoen met JazzLab Series op tournee gaan op een originele manier geintroduceerd. meer info, data en locaties : http://www.jazzlabseries.be/jazzclass-series-1/NIEUWE REEKS Must-Haves van 100 Jaar Jazz door Frederik Goossens


Jazz ontrafeld  – Frederik Goossens

Bekijk HIER de voorbeeld Video

 of terug naar boven klik => TERUG-1

Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans overleden

op 94 jarige leeftijd, in het ziekenhuis in zijn slaap overleden.

=>Toots Thielemans – Wikipedia


 

Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans, beter bekend als “Toots” Thielemans, was een Belgische jazzmuzikant en componist. Behalve als gitarist en mondharmonicaspeler verwierf hij ook bekendheid als virtuoos fluiter.
Hij was een Brusselaar uit de Marollen die een wereldwijde faam genoot, tot bij de Groten der Aarde.
Bart De Nolf, Eric Melaerts, Patrick Deltenre en Bruno Castellucci nemen jullie mee voor een muziekreis vol warmte, emotie en virtuositeit.

Luister hier naar ==>  een voorproefje

Patrick Deltenre Een erg soulfull gitarist. Fijne begeleider en een uitstekend solist. Omarmde een tiental jaar geleden de mondharmonica, daarmee kon hij oefenen tijdens de lange uren in de auto. Heeft alvast de intrinsieke melancholie van dat instrument begrepen.
Eric Melaerts Gitarist met erg veel ervaring zowel in de pop als de jazzwereld.
Wil graag de – soms wat vergeten – unieke gitarist die Toots was, in herinnering brengen. En wie geen liedje zingen kan, moet er dan maar eentje fluiten.
Bart De Nolf Belgisch Jazzicoon op de contrabas.
Gedurende bijna 20 jaar vaste begeleider van Toots. Heeft natuurlijk prachtige verhalen over de meester. Vindt nu ook de tijd rijp om een muzikaal eerbetoonte brengen aan zijn geliefde artiest.
Bruno Castellucci Wat valt er te vertellen? Een befaamde en alom geliefde drummer.
Zijn palmares is een boek op zich. Toots kon 42 jaar op hem rekenen. Ook Bruno heeft een mand vol mooie en aangrijpende anekdotes.

Met een repertorium, gepuurd uit de ganse Toots-Legacy, zal zelfs de grootste scepticus ontroerd worden.
Een muziekreis vol warmte, emotie, virtuositeit en uiteraard ook de guitigheid van de wereldberoemde
Marollien.
Filmmuziek van Midnight Cowboy, Turks Fruit, Bagdad Café… Pop features van o.a. Paul Simon, Billy Joel…
Jazz van Quincy Jones, Brasil, George Shearing. Een oneindige lijst.. Maar uiteraard ook met de prachtige
eigen composities van Toots én van de muzikanten zélf…

Info & Management : Brigitte Maloens
Brigitte@liveconcerten.be      +32 475/ 79 38 37

 Persmap “Hommage aan Toots Thielemans”

Dag allemaal,

Het zijn bizarre tijden en we moeten voorlopig nog altijd wat in ons kot blijven…
Daarom hebben de muzikanten van ” What a Wonderful… Toots” voor de actie “ Blijf in uw Kot” een filmpje gemaakt ook vanuit HUN kot.

Ik wil het jullie graag bezorgen.

Hier vinden jullie de link.


Muziekmozaiek

=> Momenteel geen info ontvangen.  


Luiz Màrquez

www.mezcalvzw.org Contact mezcalvzw@hotmail.com
=> Momenteel geen publieke optredens ontvangen.


♦ ♦ Wat hier volgt onder ‘Externe links’ is info van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie ♦ ♦Momenteel geen actuele externe links


 

gebogen pijl naar rechts Naar de aparte pagina New Orleans Jazz Extra

Louis Armstrong

( w_L_Nr_Online16092123 )


09/02/2019aa

screenshot Disclaimer screenshot

Redacteur: Jean-Pierre:

niettegenstaande de grote zorg omtrent de juistheid van de gegevens zijn fouten en/of veranderingen altijd mogelijk, gelieve daarom altijd contact te nemen met de organisatie, indien mogelijk of een andere bron te raadplegen. De uitgever kan niet verantwoordelijk gesteld worden.
Alle opmerkingen en tips over deze nieuwsbrief en/of over Jazz evenementen in het algemeen zijn welkom bij jean-pierre.beirens@volvo.com of bij leard@me.com en kunnen na ruggespraak al dan niet worden ingebracht.

Foto’s en vermeldingen:Alhoewel we ernaar streven om alle foto’s te voorzien van hun vermeldingen wanneer we die op de site publiceren, is dat toch niet altijd mogelijk. Vaak worden ze naar ons gestuurd zonder de nodige informatie. Als u, de fotograaf, een van uw foto’s meent te herkennen, zeg het ons dan aub, we zullen de nodige vermeldingen er onmiddellijk bij zetten, of de foto verwijderen. Hetzelfde geldt voor videoclips, tekeningen, enz…Een foto aanbieden aan de site voor publicatie gebeurt volledig op verantwoordelijkheid van de aanbieder die verklaart in orde te zijn met alle auteursrechten en toestemmingen terzake. Daardoor vervalt alle verantwoordelijkheid daaromtrent voor de webmasters van deze site.In alle gevallen kunnen de webmasters besluiten om elk item (foto, videoclip, afbeelding,…) te verwijderen zonder enige verantwoording.Ieder gebruik van foto’s, videoclips of afbeeldingen die op deze site geplaatst zijn is onderworpen aan de toestemming van de auteurs.De website is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud en informatie geleverd door derden en de inhoud van externe websites.

of terug naar boven klik => TERUG-1